Door naar de tekst
ATTENTIE: PostNL heeft op dit moment meer tijd nodig voor bezorging. Houd rekening met langere levertijden.
ATTENTIE: PostNL heeft op dit moment meer tijd nodig voor bezorging. Houd rekening met langere levertijden.
ATTENTIE: PostNL heeft op dit moment meer tijd nodig voor bezorging. Houd rekening met langere levertijden.
ATTENTIE: PostNL heeft op dit moment meer tijd nodig voor bezorging. Houd rekening met langere levertijden.
ATTENTIE: PostNL heeft op dit moment meer tijd nodig voor bezorging. Houd rekening met langere levertijden.
ATTENTIE: PostNL heeft op dit moment meer tijd nodig voor bezorging. Houd rekening met langere levertijden.
Koffie en Thee Pakhuis De Zeeuwse SommelierKoffie en Thee Pakhuis De Zeeuwse Sommelier
Teacake - recept

Teacake - recept

Met thee kun je heerlijk koken en bakken. Om de smaak van thee in je gerecht te krijgen zijn er verschillende methoden.

Je kunt een siroop maken van thee en deze siroop als smaak- en zoetmaker in een baksel gebruiken.

Je kunt met theeblaadjes werken. Die kunnen leuk zijn om iets mee te versieren en geven ook een crunch. Maar pas op: niet iedereen vindt theeblaadjes lekker en je hebt al gauw teveel blaadjes, terwijl je er niet zo heel veel van proeft.

De thee infuseren in boter. Dat geeft je boter een theesmaak en de boter gebruik je dan voor je gerecht. Bijvoorbeeld een botercreme. (Al kun je ook voor je botercreme ook een Italiaanse meringue als basis gebruiken met theesiroop ipv pure suikersiroop.)

Teacake

Voor deze cake heb ik de infusie-methode gebruikt. Het is een kleine extra stap in het maken van je cake en je hebt er wat extra boter voor nodig.
Voor deze cake heb ik biologische Earl Grey gebruikt. Dat geeft je cake ook een iets frissere smaak dan met pure thee.

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 30 gram losse Earl Grey
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 225 cakemeel
  • scheutje melk

Bereiding

Doe de boter in een steelpannetje en zet deze op een laag vuur, totdat de boter helemaal gesmolten is. Voeg de thee toe en laat zachtjes 5 minuten pruttelen. Neem je pannetje van je fornuis/kookplaat en laat het nog 5 minuten staan. Zet intussen je beslagkom op een weegschaal en zet deze op 0.
Giet daarna boter met de thee door een fijne zeef in je beslagkom en druk de blaadjes met de bolle kant van een lepel goed uit. Als je boter helemaal gezeefd is, zie je dat er minder boter over is dan waar je mee begon. Er blijft natuurlijk wat plakken aan je thee.
Als dit minder is dan 200 gram, dan doe je er nog een beetje olie of boter bij. Laat je boter afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm je oven voor op 160 graden en vet je cakevorm in met boter of bakspray. Daarna bestuif je je cakevorm met een beetje bloem.

Voeg de suiker toe aan je boter en mix e.e.a. op matige snelheid goed door. Doe daarna de eieren erbij en klop dit luchtig. Daarna je cakemeel erbij en een scheutje melk. Meng nog even kort totdat alles één geheel is.

Doe het beslag in je cakevorm en bak de cake in 60-70 minuten in het midden van de oven.

Winkelwagen 0

De winkelwagen is leeg

Begin met winkelen