In het serviesgoed van Bunzlau Castle kun je heel fijn ovengerechten maken en ook bijvoorbeeld taart of quiche maken. En niet alleen bakt het heel prettig, het ziet er gelijk feestelijk uit.
Om dit te illustreren hebben wij hier een recept opgenomen van Bunzlau Castle zelf.
Ingrediënten voor het deeg:
- 80 gram roomboter
- 80 gram suiker
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
- snufje zout
- evt 1 el melk
- 500 gram appels geschild en in gesneden in blokjes
- 25 gram suiker
- 1 tl kaneel
Voor het appeltaartje hebben wij de Ovenschaal vierkant 1550 ml gebruikt.
Bereidings
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed samen tot een kruimelig deeg. Als het deeg droog blijft voeg je een eetlepel melk toe.
Druk 3/4 van het deeg in de ingevette ovenschaal, zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn.
Meng de gesneden appels met kaneel en suiker. Verdeel de appelvulling over het deeg. Kruimel de rest van het deeg over de vulling heen.
Bak de appeltaart in ongeveer 45 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor serveren.